29 Μαρ 2009

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδελφοι/φισσες,

Ορίστηκε την Τρίτη 31/3 και ώρα 12:00 στην Παμ16 νέα γενική συνέλευση του Συλλόγου.
Στο προσκήνιο έρχονται πάλι θέματα Παιδείας με την κυβέρνηση να προσπαθεί εμμονικά να πείσει την κοινή γνώμη οτι για όλα τα στραβά φταίει το άσυλο στα Πανεπιστήμια και πρέπει να καταργηθεί. Έρχονται επίσης και θέματα σχολής οπως είναι η Πλήρης Πτυχιακή (δυνατότητα των φοιτητών να δίνουν εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως εξαμήνου όταν βρίσκονται στο πτυχίο τους) που μπαίνει κάτω απο τον ίδιο παρωνομαστή: τον νόμο πλαίσιο. Επίσης, βλέπουμε οτι δημοκρατικά δικαιώματα πλήττονται καθημερινά και η κρατική καταστολή και τρομοκρατία εντείνονται συνεχώς απο την κυβέρνηση που αυταρχικά προσπαθεί να θωρακίσει το κράτος.

Τα φοιτητικά κινήματα του προηγούμενου διαστήματος απέδειξαν ότι μπορούμε να νικήσουμε. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τα ΚΕΣ πάγωσαν και δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτά και ο νόμος-πλαίσιο κρίνεται ανεφάρμοστος σε όσα ιδρύματα έχει γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί.

Με αφετηρία αυτές τις νίκες συνεχίζουμε δυναμικά τους συλλογικούς αγώνες μέχρι την οριστική ανατροπή και απόσυρση των νομοθετημάτων της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

Τα προβλήματα μας είναι συλλογικά,
δέν λύνονται με ατομικές διεκδικήσεις.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ !

1 σχόλιο:

fimios είπε...

H suneleush den egine logo apartias.
Par'ola ayta meta apo mazikh parastash sto tmima mas katoxurw8ike h plhrhs ptuxiakh.

venceremos!