11 Δεκ 2009

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά...στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά

Στις 10/12 πραγματοποιήθηκε πορεία από τους φοιτιτικούς συλλόγους στο κέντρο της Πάτρας 6 μ.μ. από το Παράρτημα για να αναδείξουν το ζήτημα του ασύλου και της καταστολής σε απάντηση της τελευταίας κίνησης του κράτους (καταπάτηση του ασύλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 2000 προσαγωγές, αστυνομοκρατία).

Στη συγκεκριμένη πορεία τα ΜΑΤ επέλεξαν να κάνουν αισθήτη την παρουσία τους με έναν ακόμα πιο έντονο τρόπο απ ό,τι παλιότερα είτε ακολουθώντας την πορεία, είτε ακόμα εμποδίζοντάς την να διεξαχθεί(σταματώντας την χυδαία αρκετές φορές ). Με τον πιο προκλητικό τρόπο το μπλόκ της πορείας είχε περικυκλωθεί απο ΜΑΤατζήδες χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Λίγο πριν η πορεία φτάσει στο τέλος της, στο Παράρτημα, τα ΜΑΤ έκαναν αυτό που τόσο καλά ξέρουν να κάνουν. Πέταξαν χωρίς να έχει δωθεί η παραμικρή αφορμή ληγμένα δακρυγόνα και ασφυξιογόνα στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Τί είναι αυτό που τελικά τους ενοχλει; Μήπως ότι η πορεία ήταν πολύ δυναμική; Μήπως ότι οι φοιτητές επέλεξαν να διαδηλώσουν για δημόσια δωρεάν παιδία, καμία κατάργηση και περιστολή του ασύλου; Μήπως ότι οι φοιτητές μαζί με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων δρούν αντίθετα σε μ ια κίνηση του κράτους για πειθάρχηση και τρομοκράτιση του φοιτιτικού κινήματος;

Συνάδελφοι θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή της αστυνομίας δεν πάει ξέχωρα απο την κυβερνητική πολιτική. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ βλέποντας τον προϋπολογισμό και τις έντονες κινητοποιήσεις να έρχονται, επιλέγει να καταστήλει, με τρόπο τέτοιο που θα ζήλευε και η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ, τα πληττόμενα κομμάτια που αυτή τη στιγμή εναντιώνονται στην πολιτική της. Η καταστολή εκτός απο το να χρησιμοποιείται για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων, στοχευει στην πιο «αναίμακτη» υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε παιδεία, ασφάλιση και εργασία (δηλαδή τρομοκρατεί τον κόσμο για να ελαχιστοποιήσει την αντίδραση του λαού και της νεολαίας).
Όπως ακριβώς οι φοιτικοί σύλλογοι επέλεξαν τελικά παρά την τρομοκρατία που δέχτηκαν να μην φοβηθούν και να συνεχίσουν την πορεία τους προς το παράρτημα, έτσι το φοιτητικό κίνημα πρέπει νααπαντήσει με τον πιο έντονο τρόπο απέναντι σε πρακτικές καταστρατήγησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους (όπως είναι το λαϊκό κεκτημένο για διαδήλωση).
Συνάδελφοι ένα προηγούμενο διάστημα το φοιτητικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μέσα απο τις συλλογικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις) μπορεί να διεξάγει αγώνες και να πετυχαίνει νίκες στο σήμερα προς όφελος των φοιτητών (μη-αναθεώρηση του άρθρου 16). Απέναντι στην προσπάθεια του κρατους σήμερα να περάσει τα ΚΕΣ, την αξιολόγηση, να χτυπήσει το άσυλο και να περάσει ένα προϋπολογισμό έντονης λιτότητας...
...εμείς απαντάμε με τις μαζικές μας συνελεύσεις, τις δυναμικές μας πορείες, τους νικηφόρους μας αγώνες, με ένα κίνημα μαζικο , μαχητικό, ριζοσπαστικό.
Ολοι στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τη Τρίτη 15/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια: