16 Σεπ 2009

Λίγα λόγια για την περίοδο που διανύουμε.

Για άλλη μια φορά το φετινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε από εκτεταμένες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα .Η απουσία προληπτικών μέτρων, οι νόμοι που οικοπεδοποιούν τις δασικές εκτάσεις και η παντελής έλλειψη οργάνωσης ήταν οι αιτίες που οδήγησαν σε αύτη την καταστροφή.
Οι φωτιές ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι .Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση όλα τα τελευταία χρόνια ,η εντεινόμενη λιτότητα και η ανεργία ,η πίεση προς την νεολαία και τους εργαζόμενους και το αβέβαιο μέλλον ήταν μερικοί μόνο από τους λόγους που πίεζαν την κυβέρνηση και την οδήγησαν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να πείσει ότι έχει ένα διαφορετικό σχέδιο διαχείρισης και πολύ περισσότερο προβάλλεται ως το ¨λιγότερο κακό¨ μέσα στην συγκυρία. Χαρακτηριστική είναι η αοριστολογία και η απουσία οποιασδήποτε δέσμευσης σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του. Ενώ ο κόσμος περιμένει να ακούσει από την αριστερά λύσεις, η υπάρχουσα κοινοβουλευτική αριστερά αδρανεί, αδυνατεί να δει τις ευκαιρίες που εμφανίζονται και στέκεται κατώτερη των περιστάσεων.
Σε αυτό το φόντο μία σειρά αγώνων και διεκδικήσεων φαίνεται να ξεσπούν όλα τα τελευταία χρόνια. Από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-2007 και τις απεργίες των δασκάλων και των καθηγητών μέχρι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το ασφαλιστικό και την πρόσφατη εξέγερση του Δεκέμβρη, η ιστορία δείχνει πως οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες καταφέρνουν να πετυχαίνουν υλικές νίκες στις μέρες μας.
Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει μετά τις εκλογές του Οκτώβρη οι πολιτικές που θα ακολουθήσει θα είναι οι ίδιες. Για το λόγο αυτό- ανεξαρτήτως κυβέρνησης-θα επιμείνουμε στο δρόμο των αγώνων, των πορειών, των καταλήψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: