5 Δεκ 2008

Δελτίο Τύπου του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων (5/12)

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθεια της να προχωρήσει την αυταρχική εφαρμογή των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων σήμερα Πέμπτη 4/12 έδειξε άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της βίας και της καταστολής.

Στη μαζικότερη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση του τελευταίου διαστήματος με πάνω από 40 Σχολές κατειλημμένες σε όλη την Ελλάδα πήρε την πολιτική επιλογή να χτυπήσει το φοιτητικό κίνημα και να επιβάλλει την τρομοκρατία στην αγωνιζόμενη νεολαία με ένα όργιο χημικών και ξύλου.
Αποκορύφωμα αυτής της επιλογής της αποτέλεσε η αναίτια σύλληψη 2 φοιτητών και η απροκάλυπτη επίθεση στα συγκροτημένα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων την ώρα που αυτά κ
ατευθυνόντουσαν προς το χώρο του Πολυτεχνείου όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων.
Η επίθεση αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς χτυπημάτων σε Φοιτητικούς Συλλόγους και
εργατικά σωματεία το προηγούμενο διάστημα. Η αντίδραση αυτή της κυβέρνησης που φανερώνει το φόβο της απέναντι στην κλιμάκωση και τη μαζικοποίηση του φοιτητικού κινήματος δε μας φοβίζει. Μας εξοργίζει! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, συνολικά η νεολαία και οι εργαζόμενοι, έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν την απάντηση τους με μαζικούς αγώνες, με διαδηλώσεις, καταλήψεις και απεργίες ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, τη συμπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία. Προχωρούμε δυναμικά σε νέους αγώνες, για νέες νίκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ,
ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: