20 Νοε 2008

Η...ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν είναι εκπομπή
Ή κάποιοι καλοί λόγοι για να αγοράσει κανείς παπαγαλάκια


Ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι από τους πιο δύσκολους! Για αυτό και η κυβέρνηση αφού τους αλλάζει κάθε τόσο έχει αναθέσει και σε εκπαιδευμένα wanna-be παπαγαλάκια ένα ιδιαίτερα χρήσιμο (για αυτήν) ρόλο.. Ο ανατρεπτικός, γνωστός και μη εξαιρετέος Πρετεντέρης, παρέδωσε για άλλη μια φορά μαθήματα για το πως θα μπορεί η κυβέρνηση να δυσφημεί τόσο το πανεπιστήμιο όσο και τους φοιτητικούς αγώνες, και από την άλλη πως να προωθεί με τον πιο αντιδραστικό τρόπο το πλασάρισμα της πολιτικής της.
Από την συγκρότηση και μόνο του πάνελ του διαλόγου ήταν σαφής ο στόχος της εκπομπής. Ο Υπουργός Παιδείας Στυλιανίδης, ένας πρώην Υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ ο Ευθυμίου και καμιά δεκαριά αγανακτισμένοι με τα ‘’απαράδεκτα’’ ελληνικά πανεπιστήμια καλεσμένοι-θιασώτες της κυβερνητικής πολιτικής. Σε ρόλο guest star ο μοναδικός Γρυσπολάκης. Όλοι αυτοί στο ρόλο του κακού μπάτσου, και ο ‘’δεν-φταίνε-τα-παιδιά’’ Στυλιανίδης στο ρόλο του καλού μπάτσου. Και ο κατηγορούμενος; Το φοιτητικό κίνημα; Το θέατρο ήταν στημένο με ‘’αγανακτισμένες’’ με όλους και με όλα φοιτήτριες και στο ρόλο του ‘’φοιτητικού κινήματος’’ ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ (που δεν του δόθηκε καν ο χρόνος να μιλήσει για την καλύτερη αξιολόγηση, τον καλύτερο νόμο-πλαίσιο που υποστηρίζουν κλπ ).
Το show είχε 2 βασικούς στόχους: Οι αγανακτισμένοι επώνυμοι έσκιζαν βουρκωμένοι τα ρούχα τους για τα χάλια του πανεπιστημίου επειδή στην παγκόσμια λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια δεν έχουμε καλή παρουσία (άραγε αυτή τη λίστα ποιος την συνέταξε; Με ποια κριτήρια;) και για το πόσο ασήμαντο είναι να μιλάμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Έβριζαν τις ‘’μειοψηφίες’’ που τολμούν και αντιτίθενται στην καλή κυβέρνηση και την προσπάθειά της να φέρει το καλό της εκπαίδευσης. Ο πρώην Υπουργός Παιδείας Ευθυμίου κόμπαζε και καμάρωνε όταν του αναφερόταν ότι το νόμο-πλαίσιο της Ν.Δ. τον είχε προετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ (4ετη επιχειρησιακά πλάνα, αξιολόγηση/κατηγοριοποίηση) σε μια επίδειξη υψηλών τόνων αντιπολιτευτικής δράσης. Οι επώνυμοι απορούσαν με το παράλογο αίτημα της δωρεάν εκπαίδευσης και φοιτητικής μέριμνας: ‘’θα σας ντύνουμε, θα σας ταΐζουμε, θα σας πλένουμε;;’’. Ανά μισή ώρα, ο Στυλιανίδης έκανε τις εγγυητικές παρεμβάσεις του: ‘’Μην κάνετε έτσι για τα ιδιωτικά...η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει φέρει τόσα καλά στον τόπο...αν δεν υπήρχαν ιδιώτες δεν θα είχαμε το δείνα, το τάδε κλπ’’. Ή σε απλή μετάφραση, ‘’Εμείς δώσαμε 28δις στους ιδιώτες για να είναι αυτοί καλά να βγάζουν κέρδη και κάθε εικοσαετία να φτιάχνουν ένα ωραίο μουσείο (από το οποίο θα βγάζουν λεφτά) για να καλύπτουν αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση’’.
Δευτερος στόχος η υπεράσπιση του τόσο ταλαιπωρημένου Δημόσιου Ελληνικού Πανεπιστημίου. Πρωταγωνιστικός ρόλος: Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός Παιδείας -νυν τίποτα. Καλά μας τα είπε η «κυρία» (κακίες δεν κρατάμε) Γιαννάκου. Η ίδια πάσχισε για να καλυτερεύσει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, έβαλε τα δυνατά της, ήξερε ότι τα «αποτελέσματα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που είναι σε πολύ καλή κατεύθυνση θα αργήσουν να φανούν», έκανε το παν για να εξουδετερώσει αυτούς τους χιλιάδες κακούς φοιτητές –με τη βοήθεια του αλησμόνητου Βύρωνα Πολύδωρα- αλλά δεν τα κατάφερε. Πάρ’αυτά στην ερώτηση του αδιαφθορου- μάχιμου- αμερόληπτου Γ. Πρετεντερη αν η ίδια θα επέλεγε να στείλει το παιδί της σε ελληνικό ΑΕΙ η ίδια προσπάθησε να μας πείσει ότι θα το έκανε με χαρά και με αίσθημα ευθύνης και υποχρέωσης.
Σε αυτή την εκπομπή τα ακούσαμε όλα: ‘’Δεν μπορεί να ζητάτε να κλείσει μια δουλειά ή μια επιχείρηση’’, ‘’Τα πανεπιστήμια πρέπει να διορθώσουν την κρίση’’, ‘’Οι μειοψηφίες δεν ξέρουν τι θέλουν’’ …ή σχεδόν όλα!!! Τι δεν ακούσαμε; Δεν ακούσαμε την πραγματική απάντηση των φοιτητών που με επιμονή και υπομονή λένε καθημερινά μέσα από τις συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις τους ότι μένουν και επιμένουν στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση, παλεύουν για την καλυτέρευση της και αντιμάχονται όποιον προσπαθεί να τη διαλύσει. Δεν ακούσαμε την οργή του ελληνικού λαού απέναντι στην εγκαθίδρυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης σαν ισότιμη με τη δημόσια.
Επειδή λοιπόν η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν είναι εκπομπή, είναι όμως ο τρόπος που θα προχωρήσουν οι φοιτητές έχοντας όλο το λαό με το μέρος τους το επόμενο διάστημα ας ακουστεί και από τη δικιά μας την πλευρά ότι ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ . Ανήμερα 17 Νοέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε την επιλογή να κάνει επίθεση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τα κανάλια. Δεν ήξερε όμως ότι το φοιτητικό κίνημα είναι στις επάλξεις και ανήμερα 17 Νοέμβρη κι αυτό με τη σειρά του δείχνει την πραγματική ανατροπή: Αυτήν της κυβερνητικής πολιτικής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: