10 Ιουν 2010

Κακώς μας ήρθες κ.Υπουργέ!!!

Το Σάββατο 12/6 και ώρα 10:00 η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου έρχεται στην Πάτρα για να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση αποφοίτων πανεπιστημίου Πάτρας που τώρα είναι δήμαρχοι! Η κίνηση αυτή είναι αναμφίβολα κίνηση θράσους αν κανείς αναλογιστεί τα δεινά που η πολιτική του υπουργείου Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μέσα στους λίγους μήνες της δικής της διοίκησης έχει οδηγήσει στην απαξίωση την ίδια την Δημόσια Εκπαίδευση, έχει χτυπήσει βαθιά τα δικαιώματα και την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων τόσο των ΑΕΙ όσο και των ΤΕΙ. Είναι κίνηση θράσους όταν είναι αυτή η κυβέρνηση που παίζει τις επόμενες πράξεις του δράματος της αναγνώρισης των κολεγίων(υπογράφοντας μόλις την Τετάρτη 9/6 για την αναγνώριση τους!!), όταν είναι αυτή η κυβέρνηση που προωθεί το νόμο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και συζητά για την κατάθεση νομοσχεδίου Πρώτης Απασχόλησης αλά CPE στη Γαλλία.

Σήμερα ιδίως που η νεολαία και οι εργαζόμενοι δέχονται σαρωτικό χτύπημα στα δικαιώματα τους από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις στα πλαίσια μιας πολιτικής ταυτισμένης με τις προσταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ , πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, να παλέψουμε για τις ανάγκες μας. Για να μην πάνε πίσω τα δικαιώματα μας έναν αιώνα, για να μην πληρώσουμε ένα χρέος που δημιούργησε η πολιτική τους – για μην ζήσουμε στην ανεργία και στην υποβάθμιση. Απέναντι στην πολιτική τους υψώνουμε τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση. Οι φοιτητικοί σύλλογοι στις κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων στην Πάτρα αλλά και πανελλαδικά δίνουν το μήνυμα υπεράσπισης του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, παλεύουν για την αξία των πτυχίων, τους όρους εργασιακής ένταξης και προοπτικής των αποφοίτων, κάτι που περνάει από την ανατροπή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

Το Σάββατο 12 του Ιούνη η υπουργός να δεχτεί θερμή αγωνιστική υποδοχή από τους φοιτητικούς συλλόγους, από τους φορείς της εκπαίδευσης, από τους εργαζόμενους της Πάτρας. Να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση με στόχο να πιέσουμε και να καταδείξουμε τις ευθύνες της υπουργού και της κυβέρνησης ιδιαίτερα για τα ζητήματα της εκπαίδευσης αλλά και γενικότερα. Με στόχο να παρέμβουμε για να ανατραπεί η πολιτική τους σε εκπαίδευση και εργασία. Η γενιά μας, η γενιά των φοιτητικών κινημάτων, η γενιά του Δεκέμβρη να προτάξει μπροστά τα συμφέροντά της και να διεκδικήσει καλύτερους όρους φοίτησης, εργασίας, συνολικά καλύτερους όρους ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: