14 Μαΐ 2010

Να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης…Να βαθύνουμε το ρήγμα ανυπακοής…Να φέρουμε πιο κοντά το μέλλον…

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές γίνονται με φόντο την ολομέτωπη –ιστορικών διαστάσεων- επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου ενεργοποιώντας τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ. Οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν εικόνες από το παρόν και το μέλλον των αγώνων, των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Εικόνες από το μέλλον είναι οι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας που ξέσπασαν ενάντια στο σύνολο των επιλογών της κυβέρνησης, που με την στήριξη της ΝΔ και στην βάση των στόχων της ΕΕ συνεχίζει να επιτίθεται στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Συνεχίζουν να επιτίθενται με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές των μισθών και των επιδομάτων των εργαζομένων (δηλαδή για εμάς αύριο...) Συνεχίζουν να επιτίθενται με το εθνικό πλαίσιο προσόντων ,με το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και την αναγνώριση των κολεγίων προσπαθώντας να απαξιώσουν τα πτυχία μας και να δημιουργήσουν ένα πλήρως αβέβαιο μέλλον όσο αναφορά την εργασιακή μας προοπτική.

Η γενιά μας είναι αυτή, που κανείς δε μπορεί να της επιβεβαιώσει ότι θα ζήσει καλύτερα από τη προηγούμενη (το αντίθετο μάλιστα). Είμαστε όμως και η γενιά που αποδείξαμε ότι πάμε κόντρα στις εντολές κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Είμαστε η γενιά που πάμε κόντρα στους νόμους της αγοράς, αλλά διεκδικούμε και νικάμε στους δρόμους της ρήξης και της ανατροπής.

Στους αγώνες του σήμερα και του αύριο θα βγούμε νικητές!
Με την αριστερά της ανατροπής!
-Με την Αριστερά που δεν υποτάσσεται στους συσχετισμούς αλλά παλεύει για να τους ανατρέψει στα πραγματικά πεδία ανατροπής, που δεν στηρίζεται σε λογικές αντιπροσώπευσης αλλά παλεύει μαζί με τον κόσμο, μέσα στις μαζικές του διαδικασίες και ξαναγεννιέται μέσα σε αυτές.
-Με την Αριστερά που πηγαίνει κόντρα στις προσπάθειες όλων όσων θέλουν να κόψουν και να ράψουν την εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς, να πειθαρχήσουν και να εντατικοποιήσουν τους φοιτητές-μελλοντικούς εργαζόμενους.
-Με την Αριστερά που δεν υπερασπίζεται μόνο αλλά διεκδικεί την διεύρυνση του ασύλου και του συνόλου των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που θα παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.
-Με την Αριστερά που ορμώμενη από το περιεχόμενο που έχουν ανάγκη οι αγώνες για να είναι νικηφόροι δεν αρκείται στο εφικτό, σε διαχειριστικές προτάσεις για ένα λίφτινγκ του νόμου πλαίσιο ή για ‘’πιο ανθρώπινη’’ αναθεώρηση του Άρθρου 16, αλλά παλεύει για να ενισχυθεί η πάλη για τις ανάγκες του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας.
-Με την Αριστερά που δεν υπάρχει για τον εαυτό της αλλά είναι γέννημα και τροφοδότης των αγώνων.
-Με την Αριστερά που δε φοβάται να δώσει τις μάχες στην καθημερινότητα ,να παλέψει ενάντια στα μαζικά κοψίματα και την καθηγητική αυθαιρεσία να παλέψει για συνολικά καλύτερους όρους φοίτησης.

Να μην αναπαράγουμε τον φαύλο κύκλο της ήττας και της υποταγής

Η λογική της ΠΚΣ πως ‘’οι αγώνες δεν μπορούν να κερδίζουν επειδή οι συσχετισμοί είναι δυσμενείς’’ και οι αγώνες διαμαρτυρίας με ημερομηνία λήξης έδειξαν τα όρια τους. Η δημιουργία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών αποτελεί την πλέον επίσημη παραδοχή ότι η ΠΚΣ θέλει ένα φοιτητικό κίνημα ουραγό των επιλογών του κόμματος, και όχι ένα πραγματικό εμπόδιο στις κυβερνητικές επιλογές, που θα βάζει ουσιαστικά αναχώματα στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και παράλληλα θα αποτελεί τον κινηματικό διεγέρτη συνολικά του λαϊκού κινήματος. Ουσιαστικά βάζει εμπόδιο στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών, που αποτέλεσαν το κύτταρο όλων των προηγούμενων φοιτητικών κινητοποιήσεων, δημιουργώντας ένα μαγαζάκι πέρα και έξω από αυτές.Τέλος με την επιλογή να αποθεώνει το ΚΚΕ,παραμένει ουσιαστικά μία αριστερά με παρωπίδες που το μόνο που βλέπει είναι η ενίσχυση του κόμματος.


Κόντρα στην καθεστωτική πολιτική που δρα μέσα στις εκλογές, κόντρα στην αντίληψη ‘’ψήφισε με και θα τα κάνω όλα εγώ για σένα’’, κόντρα στην λογική της αριστεράς που θέλει να της ανατεθεί ο αγώνας, παλεύουμε και για να εκφραστεί εκείνο το ρεύμα πολιτικής αμφισβήτησης και συνειδητής ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης, να εκφραστεί η προοπτική νίκης των αγώνων. Εκείνη την αριστερά που δεν φοβήθηκε τη δύναμη του κόσμου των Γενικών Συνελεύσεων, που δεν εκτόνωσε τα ρεύματα αμφισβήτησης αλλά προσπάθησε μαζί με τον κόσμο του αγώνα για να γίνει η λαϊκή δυσαρέσκεια, συνειδητό ποτάμι ανατροπής.



Για ένα νικηφόρο φοιτητικό κίνημα ανατροπής αγωνιζόμαστε για:

• Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΝΔ- ΕΕ-κεφαλαίου σε παιδεία-εργασία
• Ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας – καμία εθνική συναίνεση
• Να ανατραπεί το εθνικό πλαίσιο προσόντων, ο νόμος πλαίσιο, η αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολεγίων
• Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους.
• Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή, με πλήρη ασφάλιση και αύξηση των αποδοχών, να ζούμε αξιοπρεπώς από έναν μισθό
• Τη διεύρυνση του ασύλου, των συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
• Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα σε αυτό, καμία διαδικασία πιστοποίησης μετά το πτυχίο.
• Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς κάθετους και οριζόντιους διαχωρισμούς και φραγμούς (οικονομικούς, ταξικούς, εξεταστικούς)
• Ενιαία Ισχυρά πτυχία
• Δωρεάν σίτιση, στέγαση , μετακίνηση
• Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών
• Απεμπλοκή από τη διαδικασία της Μπολόνια και του κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης .



Οι φετινές φοιτητικές εκλογές μπορούν και πρέπει να εκφράσουν το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής που θέλει να δημιουργήσει ένα χειρότερο μέλλον για εμάς,που θέλει να απαξιώσει πλήρως τα πτυχία μας και την εργασιακή μας προοπτική.

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!!!

Στις 19 Μάη στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΕΑΑΚ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.